Conservarea carnivorelor mari în județul Vrancea
Vrancea reprezinta o regiune in care conservarea naturii a suferit una dintre cele mai dramatice evolutii in ceea ce priveste suprafata protejata. Aceasta a fost drastic redusa in anul 2000, amenintand existenta habitatelor si speciilor de interes conservativ. La nivelul anului 2002, in Vrancea, activitatile legate de conservarea biodiversitatii erau ca si inexistente.

Pentru a veni in sprijinul actiunilor de conservare a mediului si implicit a carnivorelor mari, in anul 2002 a debutat primul proiect LIFE Nature din judetul Vrancea, proiect numit „Conservarea in-situ a carnivorelor mari din judetul Vrancea” implementat de catre Agentia pentru Protectia Mediului Vrancea impreuna cu o serie de institutii partenere in proiect.

continuare

carnivore mari focsani vrancea


carnivore mari focsani vrancea carnivore mari focsani vrancea
carnivore mari focsani vrancea
GEO PORTAL GIS
Versiunea publica esta adresata publicul larg, contine harti tematice si informatii referitoare la activitatile proiectului, zone conflictuale, zone interzise pentru turisti ptr. anumite perioade, situri Natura 2000 si activitati de management, zone cu diferite statute de conservare, date de contact si teritorii de competenta ale institutiilor publice, administratori ai ariilor protejate si ai fondurilor de management cinegetic.
continuare
Noutati

Cercetătorii carnivorelor mari propun un nou pact de neagresiune între urs şi om. Dacă urci pe un vârf înalt din Munţii Vrancei, te frapează în …
continuare

LIFE13NAT / RO / 000205
proiect in curs de implementare
Implementarea celor mai bune practice pentru conservarea in-situ a speciei Canis lupus la nivelul Carpatilor Orientali.
vezi detalii proiect
LIFE URSUS - LIFE08NAT / RO / 000500
proiect implementat
Cele mai bune practici si actiuni demonstrative pentru conservarea populatiei de Ursus arctos din zona central-estica a Carpatilor Orientali.
vezi detalii proiect
LIFE05NAT / RO / 000170
proiect implementat
Imbunatatirea sistemului de protectie a carnivorelor mari din judetul Vrancea.
vezi detalii proiect
LIFE02NAT / RO / 8576
proiect implementat
Conservarea in-situ a carnivorelor mari din judetul Vrancea.
vezi detalii proiect
Va recomandam
Util si rapid