life ursus
  Proiect LIFEURSUS
LIFEURSUS Project
life ursus Scop
life ursus Obiective
life ursus Actiuni
life ursus Rezultate
life ursus Arealul proiectului
life ursus Beneficiari si parteneri
Prima pagina Finantatori Contact
Practici si actiuni demonstrative
- Metode de evaluare optima a populatiei de urs brun
seo
- RAT - echipa de evaluare a riscului
seo
- ARMU - unitatea mobila de salvare a animalelor salbatice
seo
- Reducerea mortalitatii juvenile si monitorizarea barlogurilor active
seo
- Sisteme de reducere a pagubelor produse de ursi
seo
- Analiza fragmentarii
seo


   ARMU - unitatea mobila de salvare a animalelor salbatice
 

Regulament CENTRU ARMU

   Unitatea Mobila pentru Salvarea Animalelor Salbatice, direct legata de Centrul de Monitorizare si Reabilitare a Carnivorelor Mari, reprezinta una dintre celulule de baza ale activitatii de conservare, prin actiunea concreta, prezenta continua in teritoriu si impactul permanent cu care este perceputa. Componenta practica de salvare a exemplarelor de animale salbatice are doua elemente conectate atat prin functiile complementare pe care le indeplinesc, cat si prin personalul specializat care le deserveste. Prima componenta, Centrul de monitorizare si reabilitare a carnivorelor mari este reprezentat de edificiul din punctul Lepsa Funicular, care implica existenta spatiilor de acordare a ingrijirilor medicale si de detinere temporara a animalelor si constituie baza de adapost si de lucru pentru echipa de teren. Cea de-a doua componenta este Unitatea mobila de interventie pentru salvarea animalelor salbatice, materializata in autoutilitara de teren, cu functie de ambulanta veterinara.
   Centrul de Monitorizare si Reabilitare a Carnivorelor Mari s-a definit ca sistem integrat cu spatii bine conturate, destinate diferitelor tipuri de activitati, inca de la inceput dovedindu-si functionalitatea pentru care a fost conceput. Pentru a putea indeplini functiile unui Centru de reabilitare, s-au realizat lucrari de reabilitare a cladirii, renovare a spatiilor, s-au realizat sisteme de alimentare cu apa si cu energie electrica. In cadrul Centrului se pot distinge urmatoarele zone functionale diferite:

   A. Baza – reprezentata de cladirea existenta, este un spatiu locuibil de aproximativ 150mp in care echipa desfasoara activitati de prelucrare primara a datelor de monitorizare, in care exista echipamentele tehnice pentru activitatile specifice si materialele documentare. Deasemeni spatiul respectiv poate asigura si functia de punct de informare a potentialilor vizitatori ai Centrului.   In cadrul acestui prim sector se disting:
   - zona de prelucrare primara a datelor de monitorizare. In acest sector, destinat special, sunt dispuse echipamentele de monitoriozare, intre care sunt includ antenele, receptoarele, emitatoarele, dar si echipamentele tehnice foto si video si cele de stocare si de prelucrare a datelor, dispozitivele pentru pozitionare GPS, cele pentru lucru in teren, statiile de lucru si unele dintre echipamentele destinate special etapelor de teren.
   - spatiile de cazare si bucataria destinate echipei care asigura permanenta serviciilor Centrului.